Класична зупка з м’ясом та квасолею

Бобові – дуже корисна, смачна, поживна та доступна їжа. Користь бобових визначається високим вмістом білку, клітковини, вітамінів А і групи В, флавоноїдів, мікроелементів (залізо, кальцій), є вуглеводи, фолієва кислота;  жири і крохмаль. 

Бобові легко готувати і поєднувати як з овочами так і в супах. 

Сьогодні ми приготуємо квасолевий суп з м’ясом.

 

Інгредієнти

Нам знадобляться:

  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 1 велика цибуля, нарізана кубиками
  • 3  стебла селери, нарізані кубиками
  • 3-4 моркви середнього розміру, нарізані кубиками
  • 2-3 зубчики часнику, дрібно подрібнені
  • 1/2 кг квасолі на ваш вибір, попередньо промитої та посортованої. Якщо квасоля суха замочуємо її у воді на ніч.
  • курячий або овочевий бульйон ~1,5-2 л  (попередньо приготований)
  • ~ 800-900г нежирної говядини
  • приправи, сіль і перець за смаком.

Інструкція з приготування

  1. В кастрюлю додаємо оливкову олію, цибулю, селеру і моркву. Притушуємо до м’якості цибулі (близько 3 хвилин).
  2. Додаємо часник і обсмажуємо до появи приємного аромату (близько 1 хвилини).
  3.  До горщика додаємо квасолю, бульйон, приправи та перемішуємо. 
  4. Додаємо м’ясо. Щоб суп вийшов менш жирним м’ясо попередньо відварюємо.
  5. Сіль і перець за смаком.

 
Деякі особливості

  • Для квасолі буде достатньо кип’ятити впродовж 40-50 хв 
  • Якщо овочі частково  зблендувати, то суп вийде більш густим.

СМАЧНОГО!

0 comments on “Класична зупка з м’ясом та квасолеюAdd yours →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *