Без глютену, без зайвого жиру та без цукру!
Смачна страва, яка прекрасно підійде для післясвяткового зимового періоду.
Час на підготовку: 15 хв
Час приготування: 25 хв
Необхідні складники:
1. Дрібно нарізана біла цибуля (175 г)
2. Подрібнена селера (150 г)
3. 4 зубчика чеснока
4. По 1 ч.л. сушеного чебрецю і орегано
5. Нарізана кубиками жовта картопля (340 г)
6. Очищена і нарізана кубиками морква (300 г)
7. 900 мл овочевого бульйону
8. Попередньо замочений (не довше 4 годин), вимитий і просушений нут (330 г)
9.1 ст. л. свіжого лимонного соку
10. По пів ч.л. морської солі і чорного меленого перцю
11. Половина склянки мілко нарізаної петрушки
Як готувати
Кип’ятіть цибулю, часник и селеру в половині необхідного овочевого бульйону близько 5 хвилин. Додайте решту бульйону.
Додайте орегано і чебрець, перемішайте і варіть ще 1 хвилину.
Додайте все, що залишилося, окрім петрушки і кип’ятіть ще хв 15-20, поки картопля і морква не станут м’якими.
Половину отриманої зупки можна підрібнити у блендері, тоді консистенція буде густішою.
Додайте порізану петрушку і подавайде до столу!
Залишки можна зберігати в холодильнику до 3х днів або в морозильній камері до 3 місяців.
Розмір порції: 400 г
Калорії: 168 Ккал
Жири: 2 г
Вуглеводи: 31 г
Білки: 7 г
Харчові волокна: 7 г
0 comments on “Рецепт дня/овочева зупка”Add yours →