Спагетті зі шпинатом і часником

Макаронні вироби в Україні (разом з картоплею) – найпопулярніші продукти харчування, на жаль. Вони як правило, мають високий вміст крохмалю, але низький вміст харчових волокон, мінералів, вітамінів та фенольних сполук, що загалом не є корисним. Якщо подумати, то звичайні макарони невисокої ціни це, фактично,  просто мука з водою.

Звісно, з метою покращення харчової цінності макаронних виробів виробники можуть додавати деякі корисні інгредієнти, які можуть містити вітаміни, антиоксиданти, вилучати глютен, але все таки  ця їжа  не на щодень.

Стандатна порція пасти не має перевищувати 85 г, а це :

 Вміст В тарілці макаронів
Калорії 297
Білки 10,2г
Жири 1,3г
Насичені жири 0,3г
Вуглеводи 61,4г
Цукор 0,9г
Дієтична клітковина 2,5г
Натрій 2мг

Спагетті, тальятелле, феттучіні, букатіні, каннеллоні, лазанья, пенне –  що б ви не вибрали – з правильно приготованим соусом і дотриманням рецептурних порад – буде смачно!

Що ж, наш вибір - паста з твердих сортів пшениці.

Для приготування смачної та поживної страви, яка може підійти на сніданок (але мабуть таки без часника) або ланч, нам знадобиться наступне.


Складники:

  •  500 гр спагетті з муки твердих сортів пшениці
  •  500 г листя шпинату (можна замороженого)
  •  3 столові ложки оливкової олії
  •  4 зубчики часнику, тонко нарізані
  •  2 ст.л. червоного винного оцту
  •  пригорщня кедрових горіхів
  •  50г тертого пармезану

Приготування:

1. Приготуйте спагетті відповідно до інструкцій на упаковці. Тим часом скип’ятіть чайник і ошпарте шпинат (3-4 окропу)  у великому дуршлагу. Потім промийте в голодній воді та вичавіт воду.  Далі грубо наріжте листя шпинату і відкладіть в сторону.

2.Обережно нагрівайте олію та часник у невеликій каструлі  (кілька хвилин), допоки він не стане коричневим, а потім додайте оцет. Хай ще побуде на вогні десь хвилину. Злийте воду зі спагетті, помістіть у гарну тарілку. До спагетті додайте часникову олію, шпинат та кедрові горішки з тертим пармезаном. Додайте достатньо води, щоб послабити все. Подавайте в миски разом з пармезаном. За смаком додайте перець чілі чи інші приправи.

Смачного!

0 comments on “Спагетті зі шпинатом і часникомAdd yours →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *