Універсальна інструкція з приготування корисного салату

Готувати корисну їжу – це дуже просто. Сьогодні приготуємо салат, який містить вітаміни, мікроелементи, корисні жири, білки.

Викладаю загальну універсальну схему приготування смачного салату.

Покроково і з поясненнями.

Отож з кожної групи продуктів – вибираємо один або два. За бажанням можна і більше:)

1.Спершу виберіть  основу для вашого салату. Це можуть бути будь які листкові овочі, які знайдете, будь яка зелень:

капуста (червона, зелена або чорна) 
шпинат
ребарбер (ревінь)
листя салату
гірчична зелень
червоний листковий салат кале
листя молодої капусти

2. Наступне – додайте щось червоне або фіолетове:
нарізані помідори 
нарізаний кубиками червоний перець (свіжий або тушений)
тонко нарізана редька
свіжий тертий, протушений або приготований на пару буряк 
тонко нарізане листя цикорію
дрібно нарізана червона капуста
нарізані кубиками, маринована або протушена  фіолетова цибуля
фіолетова морква
3. Додайте на вибір жовті та помаранчеві овочі та фрукти:
терта морква
нарізана оранжева або жовта паприка
тушені шматочки гарбуза
дольки мандарину
зерна вареної кукурудзи
тертий золотистий буряк
4. Далі – зелені овочі:
сира, приготована на пару або тушена брокколі
нарізаний  зелений перець
подрібнений огірок
подрібнений цукіні
свіжий або варений горох 
5. Додайте 2-3 ст.л. здорових жирів:
 
насіння соняшнику
насіння гарбуза
насіння кунжуту
горіхи: волоські горіхи, мигдаль, пекан, кеш’ю
насіння коноплі або насіння льону
нарізаний кубиками авокадо

6. Додайте половину склянки  цільного зерна та / або бобових (попередньо зварених):

кіноа
чіа
коричневий рис
просо
чорні боби
нут
чечевиця
біла квасоля
 
Також за бажанням можна додати варене куряче м’ясо чи морепродукти.
 
І нарешті – заправити такий салат потрібно соком лимону чи лайму, додати морську сіль за смаком,  олію льону (або кунжутну чи оливкову).
 
СМАЧНОГО! 

0 comments on “Універсальна інструкція з приготування корисного салатуAdd yours →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *