Близько 40% всіх овочів та фруктів, які вирощуються в розвинутих країнах, врешті решт не доходять до тарілки. Їх просто викидають.
Однією з причин є те, що результат вирощування відрізняється від визнаних стандартів – розміру, форми чи забарвлення. Так звана ugly food.
Викидають, незважачи на те, що великий відсоток людей у світі щодня недоїдає. А на сьогодні – це 815 млн. людей (The Food and Agriculture Organization)!
Звісно, мова йде про ті овочі і фрукти, які не є уражені рослинними захворюваннями і цілком придатні до споживання.
Тонни таких потворних помідорів і огірочків у кращому випадку йдуть на корм худобі, а у гіршому – гниють на спеціальних полігонах. І це стає проблемою всього людства. При ферментації овочів і фруктів у навколишнє середовище виділяється парниковий газ метан, один з основних газів, який впливає на парниковий ефект у світі.
Немає причин викидати ці овочі і фрукти, адже нутрієнтний склад таких овочів і фруктів ідентичний зі складом нормальних.
Переконайтеся самі:
0 comments on “Ugly food/Не такий як всі”Add yours →