Вранці так хочеться смачненького, але часто не вистачає часу чи натхнення. Та приготування чогось особливого не завжди потребує багато часу. Ловіть наш топ 5 простих у приготуванні ранкових страв!
-
Квасоля на тості
Час приготування:
10 хв на підготовку+10 хв на приготування
Інгредієнти:
- 1 червоний перець, очищений від насіння та дрібно нарізаний. Підійде заморожений
- 4 зелені цибулини, дрібно нарізані
- 1 банка консервованих бобів чи квасолі
- 150 гшампіньйонів, нарізаних
- кілька помідорок, порізаних, підійдуть заморожені
- 4 середні скибочки цільнозернового хліба
- 4 чайні ложки масла
- свіжомелений чорний перець та сіль.
Спосіб приготування:
- Покладіть перець та зелену цибулю у сотейник, додайте води, щоб припустити овочі в киплячій воді 2-3 хвилини на повільному вогні, поки вода не випарується.
2.Додайте всотейник квасолю, гриби та помідори. Обережно тушкуйте протягом 5-6 хвилин, часто помішуючи, поки квасоля не стане гарячою.
3.Тим часом підсмажте хліб в тостері чи духовці, потім намажте кожен шматочок маслом та насипте квасолю на тости і подавайте, посипавши чорним перцем. Сіль за смаком.
2. Ранковий буріто
Час приготування:
10 хв на підготовку+10 хв на приготування
Інгредієнти:
- 4 м’які тонкі лаваші
- 6 яєць
- 4 столові ложки молока жирністю
- 2 помідорки, дрібно нарізані
- 2 зелені цибулини, дрібно нарізані
- 1 перець будь-якого кольору, очищений від насіння та дрібно нарізаний
- 2 чайні ложки олії
- 40 г нежирного твердого сиру, натертого на терці
- 1 щіпка меленого чорного перцю
Спосіб приготування:
1.Збийте яйця та молоко разом у мисці. В іншій мисці змішайте помідори, зелену цибулю та перець, приправивши чорним перцем.
2.У пательні з антипригарним покриттям розігрійте половину чайної ложки олії і влийте чверть збитої яєчної суміші. Готуйте на плиті на середньому вогні кілька хвилин, щоб основа застигла.
3.Викладіть 1 тонкий лаваш шарами з готовими яйцями на пательні, додайте чверть томатної суміші і 10 г сиру.
4. Згорніть лаваш і розріжте навпіл або загорніть у фольгу, щоб подавати пізніше. Повторіть, щоб зробити решту 3 лаваші.
3.Різнобарвий омлет
Час приготування:
5 хв на підготовку+20 хв на приготування
Інгредієнти:
- 2 чайні ложки олії
- 1 червоний перець, очищений від насіння та нарізаний
- 1 жовтий перець, очищений від насіння та нарізаний
- 6 ріпчастих цибулин, дрібно нарізаних
- 8 яєць
- 4 столові ложки молока
- 1 щіпка меленого чорного перцю
Спосіб приготування:
1.Нагрійте 1 чайну ложку олії в пательні з антипригарним покриттям. Додайте перець і зелену цибулю і тушкуйте, помішуючи, 3-4 хвилини, поки вони не стануть м’якими. Перекладіть їх із пательні в миску. Протріть пательню кухонним папером. Розігрійте гриль.
2.Збийте яйця та молоко разом. Розігрійте кілька крапель олії в пательні з антипригарним покриттям і влийте чверть яєчної суміші. Дайте йому стекти поверхнею і готуйте протягом 1-2 хвилин, щоб основа затверділа.
3.Помірно посипте чвертьї суміші з перцю по поверхні, потім готуйте на грилі протягом 1-2 хвилин до готовності. Перекладіть на теплу тарілку.
4.Повторіть те ж саме з сумішшю, що залишилася, щоб зробити 4 омлети. Подавайте, приправивши чорним перцем.
4. Смузі із лохини та бананів
Час приготування:
5 хв на приготування
Інгредієнти:
- 75 г лохини (свіжої чи замороженої)
- 2 невеликі стиглі банани
- 400 мл напівжирного молока
- 0,5 чайної ложки ванільного цукру
Спосіб приготування:
- Перекладіть лохину в блендер і наріжте банани.
2.Додайте молоко та ванільний цукор. Збивайте протягом кількох секунд, поки суміш не стане однорідною , потім розлийте по 4 склянках. Подавати одразу.
5. Рис від морського вовка
Час приготування:
15 хв на підготовку+15 хв на приготування
Інгредієнти:
- 300 г білого або коричневого рису
- 4 яйця
- 200 г філе тріски без шкіри (або мінтаю), нарізаного на шматки
- 120 г філе лосося без шкіри, нарізаного на шматки
- 2 чайні ложки порошку каррі
- 150 г замороженого горошку, розмороженого
- 2 столові ложки свіжої петрушки, нарізаної
- 1 щіпка меленого чорного перцю
Спосіб приготування:
1.Рис відварити в окропі до готовності, згідно інструкції на упаковці. Паралельно варити яйця на круто 10 хвилин.
2.Покладіть шматочки риби у велику сковороду та додайте трохи води. Нагрійте і варіть 3-4 хвилини. Осушити. Можна замінити готовою купленою сумішшю типу “Морський коктейль”.
3.Очистіть яйця. Злийте рис і додайте його до риби з порошком каррі, горошком та петрушкою. Нагрівайте, обережно помішуючи, протягом 2-3 хвилин. Приправте чорним перцем та подавайте, прикрасивши нарізанити яйцями.
0 comments on “Якщо і вам ніхто не готує сніданок”Add yours →