Якщо і вам ніхто не готує сніданок

Вранці так хочеться смачненького, але часто не вистачає часу чи натхнення. Та  приготування чогось  особливого не завжди потребує багато часу. Ловіть наш топ 5 простих у приготуванні ранкових страв!

  1. Квасоля на тості

Час приготування:

10 хв на підготовку+10 хв на приготування

Інгредієнти:

  • 1 червоний перець, очищений від насіння та дрібно нарізаний. Підійде заморожений
  • 4 зелені цибулини, дрібно нарізані
  • 1 банка консервованих бобів чи квасолі 
  • 150 гшампіньйонів, нарізаних
  • кілька помідорок, порізаних, підійдуть заморожені
  • 4 середні скибочки цільнозернового хліба
  • 4 чайні ложки масла
  • свіжомелений чорний перець та сіль.

 

Спосіб приготування:

  1. Покладіть перець та зелену цибулю у сотейник, додайте води, щоб припустити овочі в киплячій воді 2-3 хвилини на повільному вогні, поки вода не випарується.

2.Додайте всотейник квасолю, гриби та помідори. Обережно тушкуйте протягом 5-6 хвилин, часто помішуючи, поки квасоля не стане гарячою.

3.Тим часом підсмажте хліб в тостері чи духовці, потім намажте кожен шматочок маслом та насипте квасолю на тости і подавайте, посипавши чорним перцем. Сіль за смаком. 

2. Ранковий буріто

Час приготування:

10 хв на підготовку+10 хв на приготування

Інгредієнти:

  • 4 м’які тонкі лаваші
  • 6 яєць
  • 4 столові ложки молока жирністю
  •  2 помідорки, дрібно нарізані
  • 2 зелені цибулини, дрібно нарізані
  • 1 перець будь-якого кольору, очищений від насіння та дрібно нарізаний
  • 2 чайні ложки олії
  • 40 г нежирного твердого сиру, натертого на терці
  • 1 щіпка меленого чорного перцю

 

Спосіб приготування:

1.Збийте яйця та молоко разом у мисці. В іншій мисці змішайте помідори, зелену цибулю та перець, приправивши чорним перцем.

2.У пательні з антипригарним покриттям розігрійте половину чайної ложки олії і влийте чверть збитої яєчної суміші. Готуйте на плиті на середньому вогні кілька хвилин, щоб основа застигла.

3.Викладіть 1 тонкий лаваш шарами з готовими яйцями на пательні, додайте чверть томатної суміші і 10 г сиру. 

4. Згорніть лаваш і розріжте навпіл або загорніть у фольгу, щоб подавати пізніше. Повторіть, щоб зробити решту 3 лаваші.

3.Різнобарвий омлет

Час приготування:

5 хв на підготовку+20 хв на приготування

Інгредієнти:

  • 2 чайні ложки олії
  • 1 червоний перець, очищений від насіння та нарізаний
  • 1 жовтий перець, очищений від насіння та нарізаний
  • 6 ріпчастих цибулин, дрібно нарізаних
  • 8 яєць
  • 4 столові ложки молока 
  • 1 щіпка меленого чорного перцю

 

Спосіб приготування:

1.Нагрійте 1 чайну ложку олії в пательні з антипригарним покриттям. Додайте перець і зелену цибулю і тушкуйте, помішуючи, 3-4 хвилини, поки вони не стануть м’якими. Перекладіть їх із пательні в миску. Протріть пательню кухонним папером. Розігрійте гриль.

2.Збийте яйця та молоко разом. Розігрійте кілька крапель олії в пательні з антипригарним покриттям і влийте чверть яєчної суміші. Дайте йому стекти поверхнею і готуйте протягом 1-2 хвилин, щоб основа затверділа.

3.Помірно посипте чвертьї суміші з перцю по поверхні, потім готуйте на грилі протягом 1-2 хвилин до готовності. Перекладіть на теплу тарілку.

4.Повторіть те ж саме з сумішшю, що залишилася, щоб зробити 4 омлети. Подавайте, приправивши чорним перцем.

4. Смузі із лохини та бананів

Час приготування:

5 хв на приготування

Інгредієнти:

  • 75 г лохини (свіжої чи замороженої)
  • 2 невеликі стиглі банани
  • 400 мл напівжирного молока
  • 0,5 чайної ложки ванільного цукру

 

Спосіб приготування:

  1. Перекладіть лохину в блендер і наріжте банани.

2.Додайте молоко та ванільний цукор. Збивайте протягом кількох секунд, поки суміш не стане однорідною , потім розлийте по 4 склянках. Подавати одразу.

5. Рис від морського вовка

Час приготування:

15 хв на підготовку+15 хв на приготування

Інгредієнти:

  • 300 г білого або коричневого рису 
  • 4 яйця
  • 200 г філе тріски без шкіри (або мінтаю), нарізаного на шматки
  • 120 г філе лосося без шкіри, нарізаного на шматки
  • 2 чайні ложки порошку каррі
  • 150 г замороженого горошку, розмороженого
  • 2 столові ложки свіжої петрушки, нарізаної
  • 1 щіпка меленого чорного перцю

Спосіб приготування:

1.Рис відварити в окропі до готовності, згідно інструкції на упаковці. Паралельно варити яйця на круто 10 хвилин.

2.Покладіть шматочки риби у велику сковороду та додайте трохи води. Нагрійте і варіть 3-4 хвилини. Осушити. Можна замінити готовою купленою сумішшю типу “Морський коктейль”.

3.Очистіть яйця. Злийте рис і додайте його до риби з порошком каррі, горошком та петрушкою. Нагрівайте, обережно помішуючи, протягом 2-3 хвилин. Приправте чорним перцем та подавайте, прикрасивши нарізанити яйцями.

Смачного!

0 comments on “Якщо і вам ніхто не готує сніданокAdd yours →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *