Бобові – дуже корисна, смачна, поживна та доступна їжа. Користь бобових визначається високим вмістом білку, клітковини, вітамінів А і групи В, флавоноїдів, мікроелементів (залізо, кальцій), є вуглеводи, фолієва кислота; жири і крохмаль.
Бобові легко готувати і поєднувати як з овочами так і в супах.
Сьогодні ми приготуємо квасолевий суп з м’ясом.
Інгредієнти
Нам знадобляться:
- 1 столова ложка оливкової олії
- 1 велика цибуля, нарізана кубиками
- 3 стебла селери, нарізані кубиками
- 3-4 моркви середнього розміру, нарізані кубиками
- 2-3 зубчики часнику, дрібно подрібнені
- 1/2 кг квасолі на ваш вибір, попередньо промитої та посортованої. Якщо квасоля суха замочуємо її у воді на ніч.
- курячий або овочевий бульйон ~1,5-2 л (попередньо приготований)
- ~ 800-900г нежирної говядини
- приправи, сіль і перець за смаком.
Інструкція з приготування
- В кастрюлю додаємо оливкову олію, цибулю, селеру і моркву. Притушуємо до м’якості цибулі (близько 3 хвилин).
- Додаємо часник і обсмажуємо до появи приємного аромату (близько 1 хвилини).
- До горщика додаємо квасолю, бульйон, приправи та перемішуємо.
- Додаємо м’ясо. Щоб суп вийшов менш жирним м’ясо попередньо відварюємо.
- Сіль і перець за смаком.
Деякі особливості
- Для квасолі буде достатньо кип’ятити впродовж 40-50 хв
- Якщо овочі частково зблендувати, то суп вийде більш густим.
СМАЧНОГО!
0 comments on “Класична зупка з м’ясом та квасолею”Add yours →