The Guardian: борщ – одна з найкращих зупок зими

За версією одного з найпопулярніших видань світу The Guardian український борщ –  одна з найкращих зупок на зимовий період. 
Правда рецепт вони подають у грузинський модифікації:

4 середні бурячки, очищені і грубо натерті
1 щіпка лимонної солі (спосіб приготування нижче)
150 мл рослинної олії
2 цибулини, дрібно нарізані
1 маленька цибулина фенхеля, дрібно нарізана
1 ст.л. томатного пюре
2 ч.л. коричневого цукру
2 банки по 400 г нарізаних помідорів
2,5 л води
2 яблучка сорту Гренні Сміт, очищені та терті
4 зубчики часнику, подрібнені
15 г петрушки, дрібно нарізаної
 30 г порізаного кропу
Морська сіль та чорний перець
Сметана 


Спосіб приготування лимонної солі: дрібно нарізати лимон, викласти на пергаментний папір з невеликою горсткою солі и пекти в духовці при низькій температурі  впродовж 15 хвилин. 


Отож, покладіть буряк у миску, посипте лімонною сіллю і відкладіть.

Підігрійте олію  у пательні з високими стіночками (або в кастрюлі) на середньому вогні. Після того додайте цибулю та фенхель і готуйте, перемішуючи, протягом 15 хвилин, поки вони не стають м’якими та напівпрозорими.

Додайте томатне пюре та цукор в центр пательні, і перемішуйте, поки не загусне, десь 2 хвилини. Додайте порізані помідори та перемішайте все разом.

1 ст. л. буряку відкладіть, а решту додайте  до пательні. Готуйте, час від часу перемішуючи, протягом 10 хвилин, поки бурячок не стане м’яким. Потім додайте воду і підігрійте.

Вичавіть сік з тертих яблук над зупкою і розмішайте.

Готуйте ще п’ять хвилин, потім додайте часник,  буряк, що залишився, петрушку та половину кропу, на свій смак.

Решту кропу і сметану – вже коли будете подавати до столу.

СМАЧНОГО!

1 comment on “The Guardian: борщ – одна з найкращих зупок зимиAdd yours →

  1. Кожний регіон України має свій спосіб приготування традиційного борщу. Дійсно, гарячий борщ з пампушками, взимку доречний! І смачно, і ситно. Борщ щедрий на овочі та інші ігредієнти, як сам український народ. Згадка про борщ завжди змушує згадати про борщ, який готувала моя мама Тетяна Савеліївна. Це було щось! Такого борщу, який я куштував на Мелітопольщині, вдома у батьків, я більше не куштував!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *